Könnyű kis sütemény, a család nem diabos és nem lisztérzékeny tagjainak is ízlik.

Minden süteménynél az újratervezés után a cél, hogy minél kevesebb legyen benne a szénhidráttartalom, könnyen beilleszthető legyen bármelyik étkezésbe.

Az eredeti receptben zabpehelyliszt volt de ezt át kellett variálnom „gluténmentes” változatra így én kétféle lisztet használtam a tésztához, ahogy azt a hozzávalókban is látni fogjátok.

Hozzávalók:

A tésztához:

  • Rizsliszt: 50 gramm
    (CH tartalom: 39,5 gramm)

  • Lenmagliszt: 50 gramm
    (CH tartalom: 2,3 gramm)

  • tojás: 4 db

  • kakaópor: 3 ek.

  • édesítő : 4 e.k. (Canderel)

  • Tejszín: 100 gramm
    (CH tartalom: 3,2 gramm)

A krémhez:

  • Túró: 250 gramm
    (CH tartalom: 5 gramm)

  • Tejszín: 200 gramm
    (CH tartalom: 6,4 gramm)

  • kókuszreszelék: 2 ek,, 11 gramm
    (CH tartalom: 4,18 gramm)

  • édesítő: ízlés szerint

  • fél citrom leve

  • vanília aroma: ízlés szerint

Elkészítése:

A tojásokat szétválasztom. A sárgáját kikeverem a cukorral, tejszínnel.

A fehérjét felverem habverővel, csipet sót teszek hozzá.

A sárgájához teszek 1 e.k. felvert fehérjehabot és kikeverem, majd ezt óvatosan a fehérjébe forgatom.

A liszteket beleszitálom és elkeverem vigyázva, hogy ne essen össze.

Előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 20-30 perc alatt készre sütöm.

 

A túrót kikeverem az édesítővel, aromával, citrommal és a kókuszreszelékkel.

A tejszínt habbá felverem majd beleforgatom a túrós krémbe.

Ha kisült a tésztánk, kettévágjuk és megtöltjük a túrós krémmel.

Fogyasztás előtt hűtőbe is berakhatjuk.

A fent leírt hozzávalók mennyiségének az össz. szénhidráttartalma:
60,5 gramm CH.

Egy kisebb méretű tepsiből (60,5 gramm CH):

8 szelet jön ki, aminek: 7,5 gramm a CH tartalma / db.

A szeletek szénhidráttartalma természetesen attól függ, hogy a tepsi süteményünket hány darab szeletre vágjuk. Minél több kockára tudjuk felosztani a tepsit, annál kevesebb lesz 1 darab süteményünknek a CH tartalma.

Jó étvágyat! smile