Mi nagyon szeretjük a pizzát és mivel a családban van lisztérzékeny és cukorbeteg is, így fel lett adva a lecke, hogy miből süssek olyan pizzát ami mindenkinek megfelel.
Minél kevesebb szénhidráttartalommal és gluténmentesen.
A végeredmény egy nagyon finom ízű pizza, ami természetesen azért eltér a „normál”, hagyományos pizzáktól viszont egészséges!
Hozzávalók:
A tésztához:
-
Rizsliszt: 100 gramm
(CH tartalom:79 gramm) -
Lenmagliszt: 30 gramm
(CH tartalom: 1,38 gramm) -
Útifűmaghéj: 20 gramm
(CH tartalom: 0,7 gramm) -
pici élesztő, kb. 1 dl vízben felfuttatva
-
tojás: 1 db
-
2 dl víz a liszthez
Rávalók: tetszés szerint bármit rápakolhatunk, én ezeket találtam a hűtőben de variálhatjuk kedvünk szerint.
-
Csemege kukorica (diabetikus): 15 gramm
(CH tartalom: 3 gramm) -
Sonka
-
Sajt
-
fűszerek