Mi nagyon szeretjük a pizzát és mivel a családban van lisztérzékeny és cukorbeteg is, így fel lett adva a lecke, hogy miből süssek olyan pizzát ami mindenkinek megfelel.
Minél kevesebb szénhidráttartalommal és gluténmentesen.
A végeredmény egy nagyon finom ízű pizza, ami természetesen azért eltér a „normál”, hagyományos pizzáktól viszont egészséges! smile

Hozzávalók:

A tésztához:
  • Rizsliszt: 100 gramm
    (CH tartalom:79 gramm)
  • Lenmagliszt: 30 gramm
    (CH tartalom: 1,38 gramm)
  • Útifűmaghéj: 20 gramm
    (CH tartalom: 0,7 gramm)
  • pici élesztő, kb. 1 dl vízben felfuttatva
  • tojás: 1 db
  • 2 dl víz a liszthez
Rávalók:  tetszés szerint bármit rápakolhatunk, én ezeket találtam a hűtőben de variálhatjuk kedvünk szerint.
  • Csemege kukorica (diabetikus): 15 gramm
    (CH tartalom: 3 gramm)
  • Sonka
  • Sajt
  • fűszerek

Elkészítése:

A tészta hozzávalóit összekeverjük.

A masszát belerakjuk egy kivajazott tepsibe és betesszük az előmelegített sütőbe.

180 fokon jó 45-60 percet sütjük, majdnem készre. Villával érdemes közben figyelni.

Amikor már majdnem kész, akkor kivesszük és rárakjuk a feltéteket. Először a tejfölt teszem rá amit előtte befűszereztem (só, bors, fokhagyma). Szétkenjük.

Majd erre jöhetnek rá a hozzávalók, tetszés szerint: sonka, kukorica, stb. és a legvégén a reszelt sajt.

Visszatesszük a sütőbe, és addig sütjük amíg a reszelt sajt a tetején szép barnára ráolvad, megsül (kb.10 perc).

A fent leírt hozzávalók mennyiségének az össz. szénhidráttartalma: 88,6 gramm CH.

Egy kisebb méretű tepsiből (88,6 gramm CH) 6 kocka-szelet jön ki, ami 14,8 gramm CH/ db-nak felel meg.

 

Jó étvágyat! laughing