Ha szeretsz régi ízeket kicsit másképpen kipróbálni, akkor ez a túrógombóc recept igazán jó választás.

A régi, „hagyományos” receptemet gondoltam újra és változtattam át light-verzióra.

Az eredeti fél kg túróval készül. Én most  csak a felével készítettem el de legközelebb a teljes mennyiséggel fogom mert nagyon finom lett és percek alatt elfogyott.

Hozzávalók:

  • tojás : 1 db (a fél kg túróhoz is elég az 1 db tojás)

  • Túró: 250 gr ( CH tartalom: 9,2 gramm )

  • Kukoricadara: 3 e.k. azaz 28 gr ( CH tartalom: 21,2 gramm )

  • Édesítő (Canderel por): 3 e.k.

  • pici só

Elkészítése:

A hozzávalókat összekeverjük.

Forrásban levő vízbe beletesszük a kis gombócokat. Én evőkanállal mértem ki, hogy egyforma mennyiségűek legyenek a gombóckák.
Ha megfőttek akkor feljönnek a víz tetejére.

A minél kevesebb szénhidráttartalom miatt nem pirítottam zsemlemorzsát helyette pici tejfölt kevertem ki édesítővel és vízzel.

A fent leírt hozzávalók mennyiségének az össz. szénhidráttartalma: 30,4 gramm CH.

Ebből a mennyiségből nekem 17 db kis túrógombóc lett, így 1 db  szénhidráttartalma: 1,7 gramm.

Jó étvágyat!