Ezt a receptet annak ajánlom, aki nagyon szereti a csokis dolgokat. És az étcsokoládét. tongue-out

A mázhoz narancsos étcsokoládét használok, így ettől lesz igazán pikáns és nagyon finom ez a sütemény.

Hozzávalók:

A tésztához:

  • Csoki (ét) : 50 gramm (Diabette Choco, 60%-os kakaótartalommal)

  • Vaj : 80 gramm

  • Tojás: 4 db

  • Édesítő (ízlés szerint, én 4 ek. Canderel port rakok bele, nekünk ennyi bőven elég)

  • Darált dió: 50 gramm

  • Rum aroma : 1 kk.-tk.

  • csipet só

 

A mázhoz:

  • Narancsos csoki : 50 gramm  (Wawel, 70%-os kakaótartalommal)

  • Tejszín, 1 ek.

  • 30 gramm víz

Az eredeti receptben volt még kakaópor is és sokkal több darált dió.

Változtattam rajta, hiszen a cél, hogy minél kevesebb legyen a SZH tartalma és minél többet lehessen enni belőle. 

Így nekünk ezzel a mennyiségekkel tökéletes lett.

Egy plusz tipp: mi körtét szoktunk hozzá enni és egyszerűen mesés az íze együtt!

Ha nagyon édesszájú vagy akkor a mázhoz rakj egy kis édesítőt, ízlés szerint.

Elkészítése:

A tojásokat az édesítővel habosra verjük majd beletesszük a darált diót, sót, rumaromát.

Egy tálkába tesszük a vajat és az étcsokit amit gőz felett felolvasztunk és alaposan összekeverjük.

Majd hozzátesszük a tésztához. Összekeverjük.

Krémes, kicsit folyékony állagú tésztát kapunk.

Előmelegített sütőbe, kivajazott tepsibe rakjuk és kb. 35-40 perc alatt megsütjük.

Jó étvágyat!