Ez a recept egy egészen másik receptből született, olyan egyszerű oknál fogva, hogy nem volt itthon „tejszínízű” pudingporom….
Így beindult a kísérletezés, vaníliás pudinggal helyettesítettem és a végeredmény egy nagyon finom krémes sütemény lett!
Hozzávalók:
A krémhez:
- Pudingpor, vaníliás: 1 cs., 40 gr (Dr Oetker / 7,2 gr szénhidrát)
- Tej: 250 ml ( 11,5 gr szénhidrát)
- Édesítő: 70 gr (Eritrit / 0 gr szénhidrát)
- Vaj (Rama): 25 gr. (0 gr szénhidrát)
- Mascarpone: 150 gr ( 3,7 gr szénhidrát)
A tésztához:
- Liszt : 4 ek (kókuszliszt/ 41 gr/ 2,6 gr szénhidrát)
- Tojás : 4 db (0 gr szénhidrát)
- Édesítő : 4 ek (Canderel/ 0 gr szénhidrát)
- szódabikarbóna: csipetnyi
A pudingport az édesítővel és a tejjel összekeverjük és pudingot főzünk belőle a hagyományos módon.
Ha kész, kihűtjük.
A vajat kikeverjük a Mascarpone-val. Majd hozzáadjuk a kihűlt pudingot és simára keverjük.
A tészta hozzávalóiból piskótatésztát készítünk. Ha kész, kettávágjuk és megtöltjük a krémmel.
Fogyasztás előtt kis időre hűtőbe tesszük
A piskótatészta sütésénél ajánlatos sütőpapírt, fóliát használni, mert könnyen beleragad a kókuszlisztből készült tészta a tepsibe, és a szétvágásnál is csak megnehezíti a dolgunkat.
Én egy kisebb méretű tepsiben szoktam sütni, így 6 darabra tudom felvágni a süteményt.
1 darab 4,06 gr szénhidrátot tartalmaz csak.
Természetesen ez attól függ, hogy mennyi darabra osztjátok el a sütit.
Nagyon finom sütemény.
Jó étvágyat!