Az egész úgy indult, hogy egyik délután a kislányom fánkot szeretett volna enni… wink

Gyorsan előkerestem egy régebbi receptemet és átalakítottuk, annak megfelelően amilyen hozzávalók lapultak itthon a szekrényben.

A receptben lévő mennyiségeket megfeleztem első körben de mivel nagyon finom lett így legközelebb már tuti dupla adaggal készítjük!

Nem a hagyományos, kinyújtós, szaggatós fánkrecept de az előnye, hogy pillanatok alatt kész!

Hozzávalók:

  • tojás : 2 db

  • Gluténmentes Zabpehelyliszt: 123 gr

    ( CH tartalom: 68,8 gramm )

  • Kókuszliszt: 27 gr

    ( CH tartalom: 1,7 gramm )

  • Mandulatej : 1,5 dl

    ( CH tartalom: 0,15 gramm )

  • pici só

Elkészítése:

A tojásokat kettéválasztjuk. A tojásfehérjét kemény habbá verjük.

A tojássárgáját jól kikeverjük, majd hozzáadjuk a tejet, a lisztet és a felvert tojásfehérjét.

A sűrű masszát kanállal bő, forró olajba „kanalazzuk” kis kupacok formájában és kisütjük.

A végén tetszés szerint ízesíthető, a diétának megfelelően.

A fent leírt hozzávalók mennyiségének az össz. szénhidráttartalma:
70,65 gramm CH.

Ebből a mennyiségből nekünk 21 db kis fánk lett, így 1 db fánk szénhidráttartalma: 3,3 gramm.

 

 

Jó étvágyat!