ganoderma

A gyógynövények királya

A Hagyományos Kínai Gyógyászatban

évezredek óta megkülönböztetett tisztelet övezi a lingzhi-t. Már a legelső kínai gyógyszerkönyvben, Shennong gyógynövénykönyvében is a legmagasabb minőségű „gyógyszerek” közt szerepel, melyek még huzamosabb ideig történő fogyasztás esetén sem okoznak mérgezést és nincs semmilyen káros mellékhatásuk.
A vörös színű lingzhi (pecsétviaszgomba, Ganoderma lucidum) javítja az állóképességet, fokozza a szervezet öngyógyító képességét, segít abban, hogy megőrizzük egészségünket, és hosszú, minőségi életet élhessünk

A ganoderma varázslatos hatásai:

A Ganoderma több mint ezer évig a misztériumok ködébe burkolózott. Az emberek csak annyit tudtak, hogy „a Ganoderma megőrzi a fiatalságot, és rendszeres fogyasztás esetén hosszú életet biztosít”, de a kínai alkimisták kivételével évszázadokig senki nem fogott tudományos kutatásba, hogy megállapítsa, miért is olyan hatékony.

Az 1960-as évek végétől kezdődően számos kutatást végeztek a világ minden pontján, melynek következtében – az együttműködő kórházak, egyetemek és gyógyszeripari vállalatok klinikai kísérleteinek segítségével – végre megfejtették kivételes hatékonyságának titkát.

A ganoderma fontos alkotóelemei:

 1. Szerves germánium (Ge): Akár másfélszeresére növeli a vér oxigénfelvevő képességét; javíthatja az emésztést, megelőzheti a szövetek elhalását. Dr. Kazuhiko Asai kutatásai szerint a Ganoderma 800-2000 milliomodrészben tartalmaz germániumot. Ez négy-hatszor annyi, mint amennyi a ginszengben (Panax ginseng) található.
 2. Poliszacharidok: Ezek az egyszerű cukrokból álló óriásmolekulák hatékonyan támogatják az immunrendszer optimális működését. Több gomba-poliszacharid esetében a kutatások tumorgátló hatást igazoltak. Japánban az 1970-es évek végétől törzskönyveztek gomba-poliszacharidokat tartalmazó gyógyszereket, melyeket azóta is a klinikai daganatterápia kiegészítéseként (adjuváns terápia) alkalmaznak.
 3. Keserű íz: A pecsétviaszgomba keserű ízéért első sorban a különböző triterpének felelősek. Minél magasabb egy gombafaj triterpén tartalma, az íze annál keserűbb. A Ganoderma triterpén vegyületei antivirális hatásúnak bizonyultak.

 

A Ganoderma igazolt gyógyhatásai

A pecsétviaszgomba kiterjedt és kúraszerű alkalmazása

 1. javítja az immunrendszer működését (immunmoduláns hatású),
 2. segít a leromlott egészségi állapotú betegek gyógyulásában,
 3. tumorellenes, kiemelt jelentősége van a gyomor-, a vastagbél-, a máj- és a hasnyálmirigyrák kiegészítő kezelésében
 4. májvédő,
 5. kemo- és radiopreventív,
 6. fekély ellenes,
 7. vírusellenes,
 8. magas vérnyomás ellenes,
 9. koleszterin- és trigliceridszint-csökkentő,
 10. vérrögképződést gátló,
 11. antidiabetikus,
 12. antioxidáns

hatású.

Bővebben lásd:
A pecsétviaszgomba (Ganoderma lucidum). Összeáll. Dr. Szabó László Gy., Dr. Babulka Péter, Fődi Attila. [2., jav., illusztrált kiad.]. Budapest : DXN Europe Kft., 2012. 36 p. ISBN 978-963-08-3137-6

Melyik ganodermát válasszuk?

A magas minőségű, tiszta, és magas hatóanyag tartalmú gyógygombát érdemes választanunk.

 • Ganodermából több, mint 200 féle létezik, ezért a gondosan válogatott, ellenőrzött, magasa hatóanyag tartalmú gyógygombából készült étrend-kiegészítőket érdemes választani.
 • Nagyon sokat számít a feldolgozási eljárás is. Nem mindegy, hogy az egész gombát ledarálják vagy csak a spórái, a hasznos részei kerülnek feldolgozásra.
 • Fontos, hogy a feldolgozás során a hatóanyagai megmaradjanak, ne sérüljenek.
 • Fontos, hogy a termelés és a feldolgozás során káros és vegyi anyagoktól mentes legyen.

Mindezek figyelembe vételével nézd meg, hogy én melyik ganoderma mellett döntöttem.

 

A DXN Ganoderma ültetvényei 

 • Megfelelő Klíma – forró és párás környezet 26-27 C fok hőmérsékleti tartományban.
 • Tiszta víz – 7.0 7.9 pH fenntartásával
 • Friss levegő – az ültetvény messze van a lakott, szennyezett területtől, hogy biztosítsák a méreganyag mentességet termékeinkben
 • Bio termesztés – természetes anyagokat úgy, mint rizs pelyvát és fűrészport használnak, rovarölőszerek és szteroidok nélkül. Ezzel a módszerrel, több mint 200 fajta elsődleges és másodlagos szert állítanak elő, úgy mint enzim, koenzim, aminosav, vitaminok, szénhidrát és más nyomelemek amelyek megjavítják és fölerősítik a gomba minőségét, mennyiségét, növekedését és ellenálló képességét a kártevőkkel szemben.
 • Szövet kultúra módszer – 2 millió ganodermát termelnek csúcs minőségű, egyszerű anya ültetvényen.
 • Felfüggesztett Elrendezési Módszer – azért használják, hogy a nemkívánatos dolgok ne kerülhessenek érintkezésbe a ganodermával, így annak növekedése biztosított.

A DXN Ganoderma

A DXN kétféle ganodermát forgalmaz, ami  por és kapszula formában is kapható. A kapszulák 30, 90 és 360 darabos változatban elérhetőek.

Az RG (Reishi Gano) a spórákat tartalmazó 3 hónapos gombatestből származó gombakivonat, elsősorban a méregtelenítésben segíthet.

A GL (Ganocelium) a Ganoderma Lucidum 14 napos myceliuma (gombafonala). Számos vitaminnal és ásványi anyaggal látja el a szervezetet. 

A ganoderma megtalálható további DXN termékekben: élelmiszerekben: pl. kávéban, teában, és külsőleg hazsnálható termékekben pl. fogkrémben, szappanban.

Ganodermás termékek webáruháza

Kedvezményes vásárlás és útmutató

A weboldalon ismertetett étrend-kiegészítők nem gyógyszerek, eredendően nem betegségek gyógyítására hozták létre őket, hanem bizonyos hiányállapotok (vitaminok, ásványi anyagok) kiegyensúlyozására, az étrendből hiányzó anyagok pótlására, a táplálkozásunk kiegészítésére. A termékek alapanyagaival kapcsolatban leírt információk a hiteles tájékoztatás célját szolgálják, nem utalnak a termékkel kapcsolatos hatásokra, nem vonatkoznak bárminemű betegség kezelésére vagy gyógyítására.

A honlap oldalain található gombakivonatokkal kapcsolatos összegyűjtött információk betegség esetén NEM HELYETTESÍTHETIK A SZAKEMBER MEGKERESÉSÉNEK SZÜKSÉGESSÉGÉT! A termékek nem helyettesítik a változatos étrendet és az egészséges életmódot!