Itt a Húsvét és nálunk ilyenkor hagyományos sütemény a répatorta, természetesen gluténmentesen.

Ezt a tortát csak ilyenkor szoktam megsütni, nekem valahogy a répatorta a húsvéthoz kapcsolódik.

A gluténmentes répatorta hozzávalói:

  • 15 dkg Rama
  • 2 csésze kristálycukor
  • 2 csésze gluténmentes liszt
  • 3 tojás
  • 1 nagy narancs
  • 2 mk szódabikarbóna
  • 2 mk őrölt fahéj
  • 2 mk vaníliás cukor
  • ½ csésze őrölt dió
  • 3 csésze reszelt sárgarépa ( narancs levét ráönteni és abban állni hagyni)
  • 25 cl rumaroma
  • ½ csésze kókuszreszelék
  • Válasszunk ki egy nagyobb méretű csészét, mert minden hozzávalót ezzel fogunk kimérni.
  • A hozzávalókat dolgozzuk össze és egy nagyobb méretű tortaformába öntsük bele.
  • Előtte természetesen vajazzuk ki és lisztezzük ki a tortaformánkat.
  • Előmelegített sütőben min. 1 órát süssük.
  • Ha készen van, tetszés szerint dekorálhatjuk.

Készíthetünk rá citrommázat:

2 csésze porcukrot keverjünk össze 6 ek frissen facsart citrom levével.

Ha kihűlt a tészta, kenjük rá a tésztára és szórjuk meg mákkal.

 

Én most másképpen készítettem el, marcipánmasszát raktam rá, díszítésként pedig sárgarépaszeletek kerültek a tetejére. Ezzel elég édes lesz de a családom eléggé édesszájú, szóval mi így szeretjük.

Nagyon finom és laktató, tartalmas sütemény.