Itt a Húsvét és nálunk ilyenkor hagyományos sütemény a répatorta, természetesen gluténmentesen.
Ezt a tortát csak ilyenkor szoktam megsütni, nekem valahogy a répatorta a húsvéthoz kapcsolódik.
A gluténmentes répatorta hozzávalói:
- 15 dkg Rama
- 2 csésze kristálycukor
- 2 csésze gluténmentes liszt
- 3 tojás
- 1 nagy narancs
- 2 mk szódabikarbóna
- 2 mk őrölt fahéj
- 2 mk vaníliás cukor
- ½ csésze őrölt dió
- 3 csésze reszelt sárgarépa ( narancs levét ráönteni és abban állni hagyni)
- 25 cl rumaroma
- ½ csésze kókuszreszelék
- Válasszunk ki egy nagyobb méretű csészét, mert minden hozzávalót ezzel fogunk kimérni.
- A hozzávalókat dolgozzuk össze és egy nagyobb méretű tortaformába öntsük bele.
- Előtte természetesen vajazzuk ki és lisztezzük ki a tortaformánkat.
- Előmelegített sütőben min. 1 órát süssük.
- Ha készen van, tetszés szerint dekorálhatjuk.
Készíthetünk rá citrommázat:
2 csésze porcukrot keverjünk össze 6 ek frissen facsart citrom levével.
Ha kihűlt a tészta, kenjük rá a tésztára és szórjuk meg mákkal.
Én most másképpen készítettem el, marcipánmasszát raktam rá, díszítésként pedig sárgarépaszeletek kerültek a tetejére. Ezzel elég édes lesz de a családom eléggé édesszájú, szóval mi így szeretjük.
Nagyon finom és laktató, tartalmas sütemény.