Ezzel a recepttel garantált a siker!
Nem túl bonyolult, de nagyon mutatós és finom recept.

Hozzávalók:

A töltelékhez:

  • 1,5 kg alma
  • 2-3 e.k. cukor (én barnacukorral szoktam)
  • fahéj, őrölt (ízlés szerint)
  • ½-1 citrom leve, ízlés szerint

A tésztához:

  • 12,5 dkg Rama vaj
  • 1 db tojássárgája
  • 1 e.k. porcukor
  • 1 kis pohár tejföl
  • 25 dkg liszt (én rizslisztből sütöm)
  • pici szódabikarbóna

A tojáshabhoz:

  • 2 e.k. porcukor
  • 8-10 e.k. baracklekvár
  • 4 db tojásfehérje

Elkészítése:

A Rámát, a lisztet és a szódabikarbónát összemorzsoljuk. Ezután hozzáadjuk az 1 tojássárgáját, az 1 ek porcukrot és az 1 pohár tejfölt. Egy fél órán át a hűtőben pihentetjük, majd kinyújtjuk. A tésztát a tepsi aljába terítjük majd betesszük az előmelegített sütőbe és ¾ sütési fázisig megsütjük. Azaz tovább mint félkész de nem teljesen.

 

Majd kivesszük és eloszlatjuk rajta az almatölteléket. Visszatesszük a sütőbe, kb. 10-15 percre.
Az almatölteléket a következőképpen készítjük el:
Az almákat lereszeljük, hozzátesszük a fahéjat, a cukrot és a citrom levét. Majd kinyomkodjuk.
Ezt tesszük rá a tésztára.
Legvégül rátesszük a tojáshabot és újra visszatesszük a sütőbe amíg a tojáshab szép aranybarna nem lesz. Kockákra vágva tálaljuk.