Sokáig keresgéltem egy olyan recept után, amiből -gluténmentes lisztet használva is- finom tejespitét lehet sütni.

Ez a recept igazán egyszerű, és a végeredmény mesés! Tényleg hasonlít a „lisztes” társához és ami a lényeg, hogy finom is. Én sima rizslisztből szoktam sütni és házi lekvárral együtt isteni finom, imádja az egész család!
Hozzávalók:

  • 15 dkg cukor (én barna cukorral szoktam készíteni)
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 4 db tojás
  • 30 dkg liszt
  • 1 liter tej (én picivel kevesebb tejjel szoktam, mert túl folyékony lesz de ez valószínűleg liszttől is függ)
  • csipet só
  • csipet szódabikarbóna
  • vaj (RAMA) a tepsi kikenéséhez
Az egész tojásokat a cukorral, sóval, vaníliás cukorral kikeverjük majd hozzáadjuk a lisztet és apránként a tejet. Egy magasabb falú tepsit alaposan kikenünk vajjal és beleöntjük a masszát. Előmelegített sütőben először nagyobb hőmérsékleten (kb. 190 fok, 10 perc) majd alacsonyabb hőmérsékleten (170 fok, 40 perc) szép aranybarnára sütjük. Négyzet alakúra vágjuk. Baracklekvárral kínáljuk.