A mai modern ember étrendjének a 80%-át olyan élelmiszerek alkotják, amelyek savasítják a szervezetet, pl. húsok, fekete kávé, agyonfinomított élelmiszerek mint a finomliszt stb.

Míg a lúgosító zöldségek és gyümölcsök, szénsavmentes innivalók csak mindösszesen 20%-át teszik ki a táplálkozásunknak.

És ehhez jön még a helytelen életmódunk, különösen a mozgáshiány, kevés alvás, stressz stb.

A legjellemzőbb tünetei, hogy szervezetünk „elsavasodott”:

  • állandó fejfájás
  • fáradtság
  • sok miteszer a bőrön
  • cellulitisz
  • gyomorégés
  • fogszuvasodás
  • candida / gombásodás bárhol
  • emésztési problémák /székrekedés/
  • hajhullás
  • karikás szemek
  • stb.

Ha nem változtatunk az étkezési szokásainkon, a szervezet a csontokból és a véredények falából kálciumot fog kivonni annak érdekében, hogy semlegesítse a savak romboló hatását.

Ennek következménye lehet többek között: visszeresség, vérellátási zavarok csontritkulás, érelmeszesedés.
A sejtek anyagcseréje képes teljesen felborulni.

Alapjáraton a szervezetünk minden erejével azon dolgozik, hogy vérünk pH-értékét állandóan 7,2-7,4 között tudja tartani ahhoz, hogy a savak ne károsítsák a sejtjeinket.
Így a savakat a szervezetünk saját ásványi anyagaihoz köti, ezáltal semlegesítve a kémhatásukat, majd ami lényeges, hogy salakanyagként elraktározza őket!!

 

Ahogy telnek az évek, az évek során egyre több salakanyag gyűlik fel a kötőszövetekben.
Érdekesség, hogy a nők teste a savakat leginkább az úgynevezett „kényes testrészekre” raktározza, úgy mint : a felkar, csípő, fenék és a combok külső oldala, valamint a térd belső oldalának bőr alatti kötőszöveteibe.
Ha ezeken a testrészeken a bőrt megmarkoljuk és úgymond„tésztatapintatú” és fáj is, akkor ez savasodásra utal.

Az elraktározott salakanyagok narancsbőr formájában is jelentkeznek, melyet kizárólag méregtelenítéssel, a helytelen étkezési szokások elhagyásával és természetesen mozgással szüntethető meg.

Ha a mindennapi savasító élelmiszereink mellett nem fogyasztunk elegendő bázikus hatású (lúgosító) élelmiszert is, akkor gyakorlatilag minden napra jut egy adag savmaradék, amelyet közömbösíteni kell.

Ez az évek során több kilónyi ásványi anyagokkal megkötött salakanyagot is jelenthet.

 

Mi a teendő?

Lúgosítani kell a szervezetünket, hogy megelőzzük és elkerüljük a savasodás okozta betegségeket.

A Ganodermás kávék lúgosítanak, köszönhetően a Ganoderma gomba hatásának.